21 mars 2011

RAPPORT INFÖR VÅFFELSTÄMMAN PÅ SJÖVIK

Vaknar alldeles för tidigt - har inte sovit tillräckligt i natt. Min hjärna går igång som en maskin så fort jag vaknar: ”Måste beställa ägg från köket”, ”Vad blir egentligen kostnaden för den där kakan?”, ”Får inte glömma att skicka noterna till Tove...”... och så där håller det på.
Lika bra att pallra sig upp.
Det är mycket som ska förberedas inför Våffelstämman som äger rum nästa fredag på
Sjöviks Folkhögskola och det är mycket som man inte tänker måste göras. Som tur är så är vi fyra tjejer som delar på ansvaret. Klara trycker upp planscher och folders, samt har hand om presskontakt. Tove organiserar alla volontärer och fixar schema för deras arbete. Sara är den som har ansvar för logi och kaféet och jag, Victoria, har ansvar för alla inköp av varor, samt att organisera konserten.
Våffelstämman äger rum för andra året i rad, men i år, i en något annan tappning. Fokuset ligger på att skapa ett möte för unga som håller på med folkmusik, främst med folk från de närliggande skolorna, snarare än att få hit varenda människa från ”socknen”.
Eftermiddagen kommer vara fylld av workshops; Portugisisk kör med Sérgio Crisóstomo, Hälsingelåtar för stråk med Staffan Jonsson, låtutlärning med Ingrid Ekman och kompverkstad med Simon Stålspets, och kvällen kommer fyllas av en konsert med efterföljande dans och spellista. Sist men inte minst kommer en avslutning vid Bäsingens strand att hållas under den förhoppningsvis närvarande månen.
Dans och musik i all ära, men vad vore väl en Våffelstämma utan våfflor?!

Jag hoppas att ni är spelsugna ända ut i fingrarna.
Jag hoppas att ni är danssugna ända ut i tårna.
Jag hoppas att ni är sugna på att se vad de andra skolorna har för sig.
Jag hoppas att ni är hungriga.

/Victoria Johansson
Folkmusikelev på Sjöviks Folkhögskola, och arrangör av Våffelstämman


Arrangörsstaben.

Fräsiga anteckningar.

Tove och kakorna.

1 kommentar:

Adam sa...

Spännande!! Ser bra ut :)

Skicka en kommentar