1 mars 2011

GÄSTBLOGGSBANDET LIMBOHOFVET INRAPPORTERAR

KÄRA BLOGGLÄSARE! Följ med LIMBOHOFVET på erövring av UMEFOLK:

Limbohofvet startar turnétraktorn (som fått sig en rejäl putsning efter kinaturnén) från Sundsvall onsdag förmiddag och ger sig iväg.
Efter den 7 timmar långa resan över Höga kustenbron har de som tradition att sjunga allsång till Gimmi gimmi med ABBA.

Fredagen 25 februari kl 18.32 anno 2011 anländer Limbohofvet till Umefolk, efter några skickligt utförda U-svängar och uppladdade med rikligt av näringsriktig kosthållning.

Med en doft av utbrända lameller stiger de in i foajén på folkets hus där de trogna fansen Jöjje och LappDanne hade väntat sedan 05.00 torsdag morgon.


Storsint och generöst går Limbohofvet ut på festivalen bland vanligt publikfolk och får naturligtvis många frågor som tillexempel: När ska ni spela?

P.g.a mycket autografskrivande till Jöjje och LappDanne höll de på att komma försent till soundcheck men som väl är så sitter rutin och skicklighet i ryggmärgarna så soundchecken tog endast 1 sekund.

Limbohofvet inleder konserten med Limbobrevet, kapitel 11, vers 34
"Inled oss gärna i frestelse
fräls oss med träfiol
ty rullstråken är våra
och sextondelarna
och jeri-jeri-stråken
i evighet.
Wellness".

Sen är wellness-schottisen igång och konserten lyfter taken på samtliga byggnader inom ca 3 mils avstånd och publiken som befinner sig s.a.s i cyklonens öga överväldigas av fräscha stråk och ett massivt tonomfång som levereras direkt med träfiol och tagelstråke. Därtill en väl genomarbetad koreografi som pricken över i.

När sista stråket slungats ut är erövringen ett faktum och andra artister på festivalen kom genast fram och uttryckte sin stora beundran, Bl.a Ellika och Solo som frågade om vi skulle vilja byta bandnamn med dom. Ja, trycket var enormt och limbohofvet fick då helt enkelt dela upp sig så Emma tog hand om autografer m.m till fansen (Jöjje och LappDanne) Medan Johanna och Lena levde Limbo på efterfesten, där de fick en speciellt avspärrad VIP- hörna med egen bar och loge.

Ja, kära bloggläsare, vi kan konstatera att det blev succé. Vid torget hade man dagen efter uppfört en rad spännande snöskulpturer till Limbohofvets ära och när traktorn rullade ut ur Umeå var Umeå inte bara en stad längre. Det var en livsstil, med rötterna djupt rotade i Limbohofvets folkmusik på träfiol.


Som en extra deluxe här på bloggen så vill vi också bjuda på LIMBOHOFVETS LÅTVAL då vi ser med stor förvåning att Johan har glömt att välja ut den här låten: LIMBOBÄCKENS BRUS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar