27 april 2011

FÖRDOMSPROFILEN 3Det här är Hans. Hans är en glad trebarnsfar som snart traskar in i kategorin femtio år som människa på jorden. Hans älskar musik och gärna från världens alla håll och kanter. Polskor från Idre, chansoner från Paris, ragor från Indien, kampsånger från Sydafrika, strupsång från Mongoliet... Ja, ni förstår. Multi kulti deluxe. Hans arbetar till vardags som lärare i historia på ett högstadium i Kramfors, men all ledig tid lägger han på att åka på konserter, lyssna på skivor och jamma lite på sin schyssta instrumentsamling som han fått ihop under alla sina resor runt om i världen. Om Hans har riktig tur får han ibland agera ljudtekniker på den lokala folkmusikföreningens konserter, om den ordinarie är sjuk det vill säga.
Urkult är årets höjdpunkt, och då åker finkläderna fram- paljetthatten, finvästen och dom luftiga linnebrallorna. Hans försökte skapa sig en lite trevande musikkarriär i början på åttiotalet med världsmusik/proggbandet "Hasses hasch", men det gick inte riktigt hela vägen in i progghistorien så att säga.

5 kommentarer:

dahlberg sa...

Det här är ju så genialt!
Man skulle kunna samla fördomsprofilerna i ett zine sen,lite som en fågelbok tänker jag mig.
När kommer Bälga-Gert?

Ivar sa...

Bra förslag Dahlberg, en slags fågelbok med inspelat folkmusikkvitter medföljande CD. Och flyttfåglar från Senegal, Pakistan, Turkiet och Tromsö ... världens bästa världsmusik.

Sara P. sa...

HAHA! Lysande. Folkbloggen får helt enkelt bli en bok inom sinom tid!!

Men Bälga- Gert? Där känner jag mig osäker på vem det är alltså. Utveckla!

Pippi sa...

Sara, i natt drömde jag att du och jag hamnade hos den här killen för att låna hans utedass. Men så hittade du hans LP-samling och massa fräcka flygblad från 70-talet och då ville du inte åka därifrån. Ni blev värsta polarna och jag surade lite. Och Samantha spelade på en viola som var byggd av en jättelik olivgrön Birkenstock-toffla.

Samantah sa...

HAHAHAAHAHAHA

Skicka en kommentar