19 april 2011

EN VIKTIG UPPMANING FRÅN HÄLSINGE LÅTVERKSTAD!

Järvsökören Team Andreas från Körslaget ringde till oss mitt under brinnande övningshelg. De sa att om de vinner finalen i Körslaget kommer Hälsinge Låtverkstad bli mottagare av prissumman på 500 000 kronor! Det tog inte mer än ett par timmar innan filmteamet från TV4 var där och filmade Hälsinge Låtverkstad som spelade, sjöng och dansade Hultkläppens Brännvinspolska för glatta livet.

Kören, som under ledning av Andreas Johnson är med i Körslaget på TV4, är en av tre körer som är kvar i tävlingen. Nu på lördag den 23 april kommer det näst sista programmet att sändas och då kan man också se Hälsinge Låtverkstad i rutan. Finalen sänds måndag den 25 april och vi hoppas självklart på en Järvsövinst!!!

Hur det än går i finalen så är det en vinst för hela folkmusiksverige att Hälsinge Låtverkstad får synas på bästa sändningstid i TV. Hur ofta har vi folkmusik på TVn en lördagkväll kl 20?

Körmedlemmarna och Andreas Johnson valde Hälsinge Låtverkstad på grund av vår unika barn- och ungdomsverksamhet, och det gör oss otroligt stolta och glada. Hälsinge Låtverkstad startade 2002 och har blivit lite av en modell för hur ungdomsverksamhet inom folkmusik kan se ut. Vi ses sex helger under ett år i en spel-, sång- och dansverkstad och jobbar tillsammans fram en hejdundrande föreställning. Årets föreställning heter Den Odödlige och kommer att spelas på Hälsinglands Träteater i Järvsö 29/7 - 1/8.

Nu uppmanar vi er alla att RÖSTA PÅ TEAM ANDREAS på lördag och måndag!!!


Staffan Jonsson
Eiwor Kjellberg
Anna Öberg
Johanna Bölja Hertzberg
Sofia Sandén


Hälsinge Låtverkstad in action!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar