25 oktober 2011

RESiDANS I HUDIK- ANNA ÖBERG BERÄTTAR


Om att kasta sig ut, om längtan efter att bli vald och rädslan att hamna utanför...och drömmen om att vara Lady Gaga...

I morse vaknade jag åter hemma i Stockholm efter två fantastiska och intensiva repveckor med RESiDANS i min gamla hemstad Hudiksvall. Jag drabbades av fullständig nostalgi och påpekade påstridigt alla stadens goda sidor så fort jag fick chansen. Så här i efterhand inser jag att min ivriga pr-kampanj inte satte några djupare spår utan att det istället var upptäckten av Kaffebaren och deras enormt goda kaffe som höjde stadens attraktionskraft i ensemblens ögon. Det har varit två veckor fyllda av uppsluppet skratt och stort allvar. Vi har dansat danceoke, utforskat skam och lust, sjungit ”huvud-axlar-piiiiip-knä och tå” låtit våra händer vara våta filtar, älskat varandra till döds och ilsket proklamerat varför det är viktigt att barn leker.
Carl-Olof är fantastiskt bra på att skapa ett arbetsklimat som gör att vi vågar slänga oss ut och flyga fritt. Det händer att vi faller, men det känns tryggt och är vansinnigt roligt! Även om jag har jobbat tillsammans med de allra flesta i ensemblen tidigare så gör ingången till arbetet att jag får syn på både mig själv och de andra på ett nytt sätt. Arbetssättet påverkar även synen på min egen dans...det är svårt men också väldigt stimulerande.

I tisdags kom Sätergläntan för att göra en provning av våra kommande kostymer - vi kommer att bli en färgsprakande skara, och jag ÄR Lady Gaga! På kvällen höll vi en workshop för kulturskolans danselever där vi lät dem ta del av det arbete och de metoder vi själva använder oss av. Det var spännande att se deras respons på det vi gjorde eftersom de utgör den åldersgrupp som vi kommer att möta under turnén.
Ett stort tack till Eva och Gunilla på 316 kvadrat för att ni har tagit så gott hand om oss, vi har verkligen känt oss som hemma.
Om en vecka reser vi till Falun för att repa vidare. Rena blickar och rena händer – glädjen högt i himmelsky!
//Anna Öberg

1 kommentar:

Rikard Flinkfelt sa...

Det tycks som du trivs med livet. Det glädjer mig.
mvh Rikard

Skicka en kommentar