21 oktober 2011

KONGERO GÄSTBLOGGAR INFÖR SKIVSLÄPP


Hej fina folkbloggen!

Just nu snurrar alltihop så fort, så fort. Vi i Kongero släpper vår andra skiva ”Bakvända världen” och ger releasekonset nu på lördag 22/10 på Stallet i Stockholm. Det ska bli riktigt skoj och Ni är alla varmt välkomna att dela denna kväll med oss!

Ett skivsläpp innebär att en mängd arbetsuppgifter. Mailväxlingar, korrekturläsningar, repetitioner, telefonsamtal och praktiska detljer ska hinnas med och bockas av, var och en till sin deadline. Anna, Emma, Lovisa och jag har jobbat mer och mer intensivt med detta de senaste månaderna och nu ska det mesta vara klart. Affischer, inbjudningsvykort, ljudteknik, program, kläder, pressmaterial, stageing, efterfest och så klart själva skivan! Det var på håret, men i tisdags fick vi tills sist vår tjusiga och mycket efterlängtade nya skiva levererad via Henning på Dimma Sweden.

Sedan förra skivan, ”Om Mikaelidagen” 2008, har Kongero fått två nya ansikten, gjort en omstart och är tillbaka med nya krafter och nya mål. Vi är peppade, fokuserade och har fortfarande väldigt skoj ihop. Själva källan till musicerandet är densamma som vid startem 2005: att med folkmusiken som grund nyfiket utforska röstens alla möjligheter. Som sig bör, i dessa tider, har vi sammanfattat Kongero i en slogan: Four voices. One vision. Infinite possibililies.

”Bakvända världen” spelades in i Kingside Studios under den sista riktiga sommarveckan i år och inspelning varvades med god mat, några dopp i poolen och samtal om livet och musiken. På lördag bjuder vi så klart på många sprakande nya låtar och några gamla favoriter. Riviga bitar och humoristiska skämtvisor samsas med dramatiska ballader och bedårande vackra koraler, nyskrivet och traditionellt, allt i våra egna arrangemang.


Nästa vecka drar vi till Womex i Köpenhamn och sen är planen att via Norge, Österrike och Tyskland ta över världen. The sky is the limit

Hoppas vi ses på lördag!
Kongero genom Lotta Andersson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar