29 oktober 2012

TREVA BLIR MED ÖLTreva,  pojkbandet som spelar brallan av de flesta, kommer under Folkmusiknatta i Falun bli det första bandet i folkmusikssvängen som släpper ett eget öl. Kreativt!! Folkbloggen fick tag i slagverkarn Axel Fagerberg som redde ut ett och annat gäller folkmusik och alkohol.

Treva är alltså det första bandet i folkmusiksvängen som ska lansera eget öl. Hur kommer detta sig?
- Vi kände att det var dags för vår genres lyssnare att kunna njuta av en grym konsert när ett matchande öl porlar på tungan.

Hur smakar den? Passar den även folk som går på APK (Alkohol per krona) och mest dricker Sofiero? Eller är den mest för finsmakare?
-Det är en frisk tjeckisk pils som passar perfekt för buskspel i höstmörkret. Ölet kommer att tillfredställa finsmakare men kommer i sann Treva-anda inte att kosta så mycket. Vi vill ju att folk ska få i sig så mycket som möjligt!

Varför just öl som merchandise, räcker det inte med koppar, underkläder och t-shirts?
-Många öl som serveras på stämmor och festivaler innehåller "derhsklof" vilket inte är ett helt säkert ämne. Många fiolspelare har vittnat om hur de glömmer låtnamn, spelar falskt och flörtar med fel människor efter några glas. Vi har skippat det ämnet helt och lyckats ta fram ett öl som får folk att både spela och minnas bättre. Vi vill sälja merch som hjälper folk.

 Vill ni alltså supa ner er publik?
-Nja, men vi vill hjälpa dem på vägen.
 
Vad har Treva för andra framtidsplaner? Knark? Stor musik? 
-Vi kommer snart börja spela in vår studiodebut, uppföljaren till Treva Gold! I januari ska vi för övrigt åka på Folklandia, en sorts finsk showcase-kryssning tillsammans med Räfven och Residans som svensk delegation! Knark är olagligt.

Folkmusik och öl- är det världens bästa kombo?
- Lätt.

Vilka är Treva, för de som ej vet?
- Det är Anders Dehlbom på femsträngad fiol, Viktor Mörsell på 12-strängad barytongitarr och jag på octa-cajon. Vi spelar slängpolskor med en touch av Tower of Power och Snook.2 kommentarer:

Mats sa...

Äntligen kan jag njuta av derhsklof-fri öl!

Fredde sa...

Fy fan va najs hahahahah

Skicka en kommentar