21 oktober 2012

EXKLUSIV FÖRHANDSLYSSNING! DALAKOLLEKTIVET!

Ett nytt skivbolag med folkmusik som fauna har kommit till världen! Folkbloggen ropar hurra, och här presenterar de sig lite närmare. Men- bäst av allt-  Folkbloggen kan stolt och rätt exklusivt presentera två låtar från deras första utgåva!

Dalakollektivet –New traditional music 
”Possible the best tradition yet to come…”
citat av Irländaren Martin Haye.

Att försöka reda ut begreppet traditionsmusik tänker inte det nya skivbolaget för folkmusik Dalakollektivet records, lägga så stor vikt vid. Vi brinner för genren och vår uppgift är att spela in, producera och ge ut folkmusik från olika perspektiv och platser.
 Vi är tre folkmusiker med många års erfarenhet från olika grupper. Första produktionen blir vår egen skiva ”Tänk om” som släpps den 27 oktober 2012. Trion Sandén-Nygårds-Carr har med folklyriska texter, nykomponerad musik och ett originellt sätt att tolka traditionella sånger skapat ett eget sound.

Från idé till färdig produkt. Allt med egna medel och egen insats. Inspelningen gjordes i januari 2012 på Klasgården i Nittsjö, Rättvik.Tanken på ett eget skivbolag föddes när musiken var inspelad och klar och funderingarna på hur musiken skulle nå ut tog form. ”Vi startar ett nytt skivbolag för folkmusik!” Dalakollektivet blev namnet och vår första produktion släpps samtidigt i Tyskland, Benelux och Storbritannien i samarbete med tyska skivbolaget West park music. Det råder ingen brist på kreativa idéer och nästa produktion är redan i görningen. Med egen utrustning gör Dalakollektivet det möjligt att bygga upp en studio och spela in – nära på var som helst. På den plats som är rätt för just den unika produktionen och den unika spelmannen/artisten eller folkmusikbandet!

Här nedan följer två låtar från Sandén- Nygårds- Carr´s nya skiva. Varsågoda!


//Sofia, Anders och Ian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar