15 maj 2012

Ingesundsgänget avlägger rapport från FiN-festivalen!

27-28 April 2012
FiN-Festivalen I Norrköping

Vi for till Norrköping samma helg som träden fick löv. Norrköping är nog fint annars också men det var otroligt fint just då!
Ingesunds folkmusiker fick äran att spela på den nystartade festivalen, och givetvis tog vi chansen och stack iväg på en liten klassresa.
   FiN-Festivalen var en mysig liten festival som kändes som en bra mjukstart innan sommarens alla stämmor har kommit igång.
Den ägde rum i bra lokaler som kändes mysiga både när det var mer och mindre folk på plats.     Det var trevligt att komma så nära den dansande publiken som vi gjorde på våran timslånga dansspelning, samtidigt som vi fick hjälp med proffsigt ljud och ljus.

Det fanns flera scener vilket gjorde att det var ett stort utbud av konsert och dansmöjligheter. Kul blandning av tillresta artister som spelade och vi fick fint bemötande av artistvärdarna påväg till logen där det fanns gott om kaffe, vatten och tilltugg.

Vi fick bo på hotell och ta del av något som vi alla såg fram emot med stor förtjusning: Hotellfrukosten! Mums vad gott det var!

Att det var första året festivalen ägde rum märktes inte av alls på arrangörerna. Det var välorganiserat och väldigt trevligt!
   Det var en gôr go’ stämning med störtskön service och man kände sig verkligen välkommen! :)
Tyvärr så kom det inte fasligt mycket folk, men de som kom dansade, spelade och diggade järnet i lokalerna.
Så ni som inte var där - Ni missade verkligen något!

Vem vet, kanske slutar Norrköpings folkmusikfestival som en av landets största om några år?

-       FiN-Festivalen, hoppas vi ses nästa år! =)


Ingesundsensemblen
Hanna Kull, Moa Ledenstam, Marika Appelholm, Sara Karlsson, Maria Andersson, Agnes Casimir-Lindholm, Elin Jonsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar