3 maj 2011

PEACE AND LOVE ÄLSKAR FOLKMUSIK

Häromdagen berättade Folkbloggen om att Hultsfredsfestivalen tagit sitt förnuft till fånga och bokat Åsundens spelmän. Nu visar det sig att Hultsfred inte är den enda- Sveriges största festival Peace and Love anammar samma trend och gör det typ hundra gånger till. Folkmusiken tar över sommarens festivaler! Tjoho! Band som hittills blivit bokade är bland annat Frifot, Valkyrien Allstars, Punch, Kroke, BOOT, Sousou & Maher Cissoko och Esbjörn Hazelius.

Bokningsansvariga för konceptet, Tobias Karlehag och Sofia Dahlgren, säger som följande:

Peace & Love vill vara en bred festival. Den här sortens akter har funnits i liten skala tidigare, men får nu större utrymme därför att vi tycker att det är en fantastisk och viktig genre. Att vara bred kräver även att vara smal. Vi vill ge folkmusiken möjlighet att synas i nya forum. Folkmusik är grunden i alla andra musikgenrer och rötter är viktigt. Rötter och den genuina ursprungskällan. Historia.

Folk – och världsmusiken ska bidra till den breda musikaliska profil som festivalen vill erbjuda. För den som tycker att ordet folkmusik låter gammalmodigt – har du någonsin hört klezmer eller känt vibrationerna i hjärtat av en skickligt spelad polska? Vi vill damma av fördomar och presentera musik med rötter i historien, musik som förmedlar kärlek, glädje och mening.

Genom att satsa på en scen där genren får utrymme med samma förutsättningar som populärmusiken gör vi en stor satsning på konceptet i år som förhoppningsvis kan växa och bli bestående i framtiden.
Låter ju svinbra, för det är väl just precis detta som folk längtat, snackat och funderat på i evigheter. Och nu händer det, och heja heja peppar peppar låt det bli en succé!
/Sara

2 kommentarer:

Nils-Petter sa...

Intressant fenomen tycker jag...
Har genren ett riksdagsparti att tacka? Eller? Tacka, kanske är fel ordval.

Anonym sa...

http://m.youtube.com/watch?v=j-Lo1aseFz8

Skicka en kommentar