20 september 2012

VÄRLDENS FEST

Kära folkbloggen!

Jag heter Anna Möller och jag vill kort bjuda in er och berätta att just nu händer det grejer i Stockholm! För snart en vecka sedan samlades femton unga folkmusiker från Sverige, Indien, Frankrike, England, Skottland, Wales och Tanzania på Skeppsholmen. Under tre dagar och nätter gick vi in i den totala musikdimman, vi utbytte vi musik och spelade tills fingrarna blödde. Ut ur dimman kom ett folk- och världsmusikaliskt storband- "Världens Band".
Under veckan har vi gett skolkonserter och workshops runt om i Storstockholm, och tro´t eller ej: högstadiekids ÄLSKAR folkmusik! I kväll spelar vi vår näst sista konsert på Kulturhuset i Ytterjärna. Vår allra sista konsert dock! Den får ni inte missa.

Det är nämligen så att det finns en andra del i detta projekt. "Världens Band" vill nu i helgen, den 21-22 sept. bli femtio gånger så många med er! Vi ordnar en folk- och världsmusikfestival på Stallet i Stockholm- "Världens Festival". Det blir till att trycka på glädjepedalen, mina vänner.
Tjugo band med ett musikaliskt spann från spelmansmusik på duo till Fela Kuti-dansande elvamannaband. (Emma&Daniel, Ale Möller Band, Charu (Indien), Punsch, DJ Masaya för att nämna några.)
Ekologisk mat och bar, världens häng, världens jam, världens dans, världens fest.
Stallet och dess fina innergård blir vacker som aldrig förr och vi kommer ha det riktigt gött.
Ni spelande, dansande, lyssnande, hungriga, musikälskande vänner där ute- kom och var med!
Allt gott!
Världens Band genom Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar