8 januari 2012

PETTER WICKMAN GÄSTBLOGGAR OM RESAN TILL USA

Swedish Music på APAP 2012 i New York


Jag är i New York och representerar RfoD – Riksförbudet för Folkmusik och Dans under min vistelsen i New York. Där RfoD är en av åtta organisationer (Musikverket, Musikcentrum Öst, Svensk Jazz, Föreningen Sveriges Tonsättare, Musikalliansen, Musik i Syd och Kultur i Väst) står bakom storsatsningen att marknadsföra och presentera svenska artister på konferensen APAP i New York (Association of Performing Arts Presenters). Detta är en fin möjlighet för artisterna att hitta amerikanska agenter, festivaler, närverka, möta och inspireras av andra branschfolk och musiker.

Artisterna som presenteras genom detta projekt är Josef & Erika, Cecilia Persson, Midaircondo & Michala Østergaard-Nielsen, Vacuum, ThereAreNoMoreFourSeasons och Fredrik Kronkvist Quartet.

Mer folk och världsmusik orienterade artisterna är Skaran (fd Absolut Trio), Irmelin, Haci Tecbilek med Per Lenner.


Här är nästa alla artisterna samlande för en genomgång och möte, genomgången ges av Ragnar Bertling (Musikcentrum Öst), Karin Inde (Svensk Jazz) och Sandra Peevers (Amerikansk producent för projektet) inför konferensens öppnande och praktiska saker gällande de showcase som kommer presenteras på Scandinavian House nu på söndag den 8 januari där viktiga personer från hela världen bjuds in för att höra på artisterna och då detta kan leda till vidare samarbeten med eventuella turnéer i USA och världen i stort.

Konferensen äger rum på hotel Hilton New York 6 – 10 januari mitt på Manhattan.


Affisch, Folder och USB-minne med spellistor och information om artisterna.

Mer info om konferensen: apapnyc.org
För att sticka ut lite bland mängden utställare har vi byggt vårt egna Scandinavian House i vår monter på APAP. Där vi får möjlighet att möta branchfolk.

//Petter Wickman


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar