3 januari 2012

KRISTIN BORGEHED RAPPORTERAR FRÅN BLEKINGE


Konserten Blekingsk jul hölls den fjärde advent för andra året i rad. Folk Practice Trio; Kristin Borgehed (sång, kontrabas) Astrid Selling Sjöberg (fioler, sång, harpa) och Ingrid Björngreen-Nilsson (sång, trumma, harpa) för musiken den här gången. Repertoaren bestod i huvudsak av folkmusik vi funnit i Blekingearkiven. Det innebar förutom polskor och koraler några Alice Tegnérlåtar samt inte minst en juljig (!) kallad ”Gläd dig åt julen”!

Dagen till ära hade vi arbetat fram en variant på Trettondedagsvisan upptecknad av Stålberg på 1930-talet efter Ingrid Isaksson, Röaby. Eftersom uppteckningen var fragmentariskt och full av bläckklumpar krävdes flera timmars detektivarbete innan vi hade en konsertfärdig version!

Eftersom konserten hölls i Slöjdhuset i Ronneby fanns möjligheten för åhörarna att pyssla och dricka glögg under konserten, något som bidrog till en mysig och julig inramning. Allt avslutades med att alla musiker och åhörare tillsammans dansade och sjöng en lokal Staffansballad!


//Kristin och Astrid för Folk Practice Academy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar