1 december 2011

ETT ÖPPET BREV TILL JIMMIE FRÅN ESMERALDA


Jag såg dem på håll, de dyra männen som klev ut på regnglittrande kullersten från Victory Hotel. Några steg närmre inser jag att det är själve Jimmie Åkesson i sällskap med en man i en rock för minst 20 000kr samt en säkerhetsbuffel med sladd i örat.
Min första instinktiva reaktion var "Jag Tittar Bort Föraktfullt".

Men hjälp vilken okonstruktiv reaktion!
Jag känner igen den från den gång en man som satt mitt emot mig i en halvtom tunnelbanevagn halade fram snorren under sin blå täckjacka. Jag bara reste mig och gick och låtsades som om han och hans organ inte existerade.
O vad jag har grämt mig i efterhand. LOVAT mig själv att om det någon gång händer något liknande ska jag ställa mig upp och ropa;
-Hallå allihop! Den här mannen drog just fram sin kuk mitt framför ögonen på mig! (ni får ursäkta, men det är de ord jag tänker använda!)
Kan det vara detta löfte som nu gnistrade till i min hjärna där i en mörk gränd i Gamla stan?? ;

Nä, nu har jag min chans! tänkte jag, sa hej och smattrade sedan på om kulturpolitik ända tills säkerhetsbryfflot bryfflade upp sig framför mig och sa att nu räcker det, nu måste de få åka.
Jimmie Åkesson sa ingenting, han var obehagligt blek och blank och såg ut att vara en protes helt och hållet.
Den andre personen (Jag kan inte lista ut vem det var. När jag tittar på deras hemsida ser flera förbryllande lika ut.) hade en sympatisk och öppen attityd och bad mig skriva till sverigedemokraterna.se "så tar vi debatten där".
Även jag höll en charmerande om än intensiv ton men jag skakade, bokstavligen skakade av vrede säkert en timme efteråt.

Det jag fick sagt var det "gamla vanliga":
Ni försöker lura oss att ställa saker emot varandra som egentligen inte alls står i konflikt! Mångkulturen främjar i verkligheten den svenska traditionen. Jag är folksångerska och ju mer jag spelar med musiker från andra kulturer desto mer stolt blir jag över den svenska traditionen. Jag vill ju visa dem något lika starkt och unikt som deras musik.
Och om man ska kunna blanda, hörrni ni, så måste man ju ha NÅGOT EGET att lägga in i blandningen!

Efteråt då jag försökte diska bort den värsta aggressionen kände jag mig djupt missnöjd med min egen infallsvinkel!
Där stod jag och förklarade och försvarade min verksamhet mot.. mot.. vaddå??

Har vi någonsin fått höra svart på vitt vad de tänker och vill utöver de konsekvenser vi själva har dragit utifrån deras svepande luddiga förslag och påståenden.
Sedan pågår diskussionen om hur det verkligen förhåller sig mest mellan oss som gillar samkultur.
Vi vill förklara och bevisa för allmänheten hur det förhåller sig.
Otroligt viktigt, men hallå! Kom igen Sverigedemokrater -kom med era argument för att det verkligen förhåller sig på det vis ni tror! Var är era idéhistoriska underlag? Era egna erfarenheter? Och vad i KONKRETA ordalag är det ni tror på?

Vänner och kollegor; Varför låter vi dem sätta agendan och hamnar i en position av att försvara det vi tror på??

Sagt och gjort, du okände dyrrocksman; jag skriver ett öppet brev till er och vidarebefordrar det till alla debattforum på alla tidningar jag kan komma på.

Ja, ja, jag vet -man måste begränsa sitt ämne och hålla sig kort om man vill bli publicerad, men det var O.M.Ö.J.L.I.G.T!

Här följer brevet jag fradgatuggande skrev;

Öppet brev till Jimmie Åkesson

Söndag kväll den 20e november mötte du en av dina farligaste fiender i en mörk gränd i Gamla stan
(utanför ett hotell på Lilla Nygatan. Kommer du ihåg?).

Ja det är sant, jag är en av dina farligaste motståndare.

Vad är det som är så farligt med en svensk folksångerska som tonsätter svensk poesi, har en folkdräkt som hennes mamma själv vävt tyget till och som, på riktigt har varit fäbodpiga i Dalarna, mjölkat getterna och ropat på kossorna,( eller KULAT efter kossorna som vi säger. Känner ni till att det kallas så?)

Det farliga är att jag är en av de människor som jobbar med kunskap och tror på fakta och att jag har mycket mycket större kunskap än ni vad gäller den svenska kulturen. Jag har själv jobbat fler timmar än alla era riksdagsmän tillsammans för att bevara och levandegöra svenskt kulturarv.


Det är möjligt att ni har något dokument som har tyngd och förankring hos sakkunniga. Det kanske bara är så att ni inte har några talespersoner som på något klart eller begripligt sätt kan redogöra för vad ni innefattar i era begrepp eller vad ni grundar era antagande om kulturhistoria, kulturutveckling eller tvärkulturella influenser på.
Allt jag hört hittills har varit så vagt och kraftlöst så jag vet inte vad jag egentligen kan säga om det alls.


Om ni är intresserade av att de kulturarbetare som arbetar med exakt det ni säger er måna om ska ta er på allvar så måste ni ju vända er till oss, söka kunskap och inspiration direkt från auktoriteter, forskare, lärare och legender på området.

Har ni kontaktat Svenskt Visarkiv?
Har ni kontaktat RFoD (riksförbundet för folkmusik och dans)?
Har ni kontaktat Folkmusikens hus i Rättvik?
Har ni kontaktat någon på Institutionen för folkmusik på Kungliga Musikhögskolan? Susanne Rosenberg, prefekt?Sven Ahlbäck? någon annan?
Har ni kontaktat lärarna vid tex Malungs folkhögskola eller Bollnäs folkhögskola?

-För att bara nämna en handfull vars kunskaper borde intressera er.

Ni får ursäkta att jag frågar så basala frågor, men samtidigt förstår ni då kanske vilket svagt och ofokuserat intryck ni gör.
Ni kan ju inte säga er vara intresserade av svensk folkkultur om ni inte går in i dialog med de verkligt sakkunniga och framstående utövarna, lärarna och forskarna som jobbar stenhårt varje dag på att frälsa själar till svensk traditionskultur.

De gånger förgrundsgestalter inom folkmusiken framträder eller uttalar sig blir de undantagslöst ignorerade eller bemöts med enbart spott och spe av sverigedemokrater.
ALLA utövare av den kultur ni vill främja kan ju omöjligt vara ovärdiga representanter i era ögon, för om dessa inte utövade kulturen, skulle det inte existera någonting för er att värna om.
Eller hur tänker ni? Berätta för mig vilka ni tycker ska "levandegöra kulturarvet" för att använda ert eget uttryck.


Jag nöjer mig med ett enda konkret exempel: Ni har påstått att utomnordisk folkmusik tränger undan den svenska folkmusiken på våra högre lärosäten. Jag vill väldigt gärna höra er referens till denna uppgift, för om man frågar ovan nämnda Sven Ahlbäck eller Susanne Rosenberg så är det inte alls överensstämmande med fakta.

Om ni inte ens kan lägga den ringa tid det tar att ringa till KMH och göra denna faktaresearch undrar jag;

HUR TROR NI ATT NI SKA KUNNA VINNA VÅRA SVENSKA HJÄRTAN?


Ge mig en programförklaring där ni tydligt beskriver vad ni menar med svensk kultur, svensk tradition och svensk musik i mer specifika ordalag än "jul" eller "midsommar".

-Evert Taube kan ni väl omöjligt syfta på när ni talar om svenskt kulturarv, så mångkulturell som han var i sin poncho, hatt och melodier direkt importerade från Pampas. Jag hör dock ofta hans namn nämnas jämsides med senapssill i dessa sammanhang.
Med eran syn på saken ser jag det snarast som att han bidragit till att urvattna genuin tradition genom att låna och blanda med argentinskt i en enda sörja. Eller?
Skulle ni vilja stödja hans skapande om han levat idag?

Detta är en viktig fråga som jag kräver svar på -Skulle ni vilja stödja Evert Taube ekonomiskt om han levde idag?

Exakt vilket främmande kulturarv är det som ni anser gör intrång och riskerar att ta över, och genom vilka kanaler?
Ni måste rimligtvis mena den amerikanska, för det är den enda främmande kultur som verkligen strömmar in i våra liv via TV, radio, litteratur osv. Jag kan inte se att någon annan kultur har den ringaste chans att på något sätt överrösta det svenska.
Nästan ingen av mina vänner kan nämna en enda egyptisk popstjärna, turkisk TVserie eller pakistansk författare
Kan ni? Eller vilka tänker ni på som håller på att ta över?

Om ni inte kommer med ett saftigt dokument kan jag inte annat än tro att ni är otydliga med flit. Att syftet är att alla människor ska kunna läsa in sina helt egna versioner av " Vi och dom", att allt detta bara är en rökridå där man övergått från det inte längre gångbara begreppet
"renrasiga människor" till att tala om "renlärig kultur". Det senare ett lika odefinierbart och verklighetsfrånvänt begrepp som ska appellera till irrationella känslor av osäkerhet och fientlighet.

Jag märker till mitt förtret att jag och andra kulturarbetare går in och försvarar sin/vår verksamhet gentemot de vaga formuleringar ni presterar, eftersom ni ju provocerar många kulturarbetare -ja, att spela på känslor tycks faktiskt vara det ENDA ni kan!

Det är hos ER kära vänner bevisbördan vilar.

Alla seriösa hårt arbetande politiker är värda respekt, men bara om deras jobb underbyggs av fakta, inte diffusa känslor eller rent felaktiga ogrundade antaganden.


Bästa hälsningar

Esmeralda Moberg

Man får ett automatiskt svar att de försöker ge personliga svar på alla brev inom 48 timmar. Nu har det gått en dryg vecka. Kanske snart dags för en påminnelse? Från mig, och kanske från någon av er också?

216 kommentarer:

«Äldst   ‹Äldre   201 – 216 av 216
Anonym sa...

Min senaste kommentar, 06:20, var inte så bra. Jag ber om ursäkt för den. Kanske återkommer jag en annan gång med något mer konstruktivt här i smalltalkrummet. Hej så länge!
/Kristian

Anonym sa...

Kristian. Det är lättare ta att politiker på allvar om de tänker efter först, kollar fakta, analyserar detta och sedan uttalar sig. Om man påstår att utomnordisk folkmusik håller på att tränga undan svensk folkmusik på lärosätena i Sverige utan att fråga ansvariga om detta stämmer. Då undrar jag om man verkligen har rätt att kalla sig politiker. Sagoberättare kanske är en mer rättvis titel. Ska vi överlåta politiken till sagoberättarna är min fråga till Kristian? Det här med politikerleg. kanske skulle det vara något? / Örjan

Esmeralda sa...

Du menar en där så gott som ingen kunde leva på sitt konstnärliga skapande?

Esmeralda sa...

Kristian;

Du menar en tid när så gott som ingen kunde leva på konstnärligt skapande?

Esmeralda sa...

Äsch! Nu måste man ju BLÄDDRA!! -äldre, nyare.. för att se inläggen. Ser att du inte va så nöjd med din kommentar Kristian! JAg såg inte det innan jag svarade!

Anonym sa...

Ber om ursäkt om jag var lite tvär i tonen mot dig Kristian. Ha det / Ö

Svensk_rondellhund sa...

Läs lite på Avpixlat.info så kanske ni förstår vad det handlar om och oxå röstar på SD 2014.

Esmeralda sa...

Inlagd strömming och ris á la Malta har givit mig nya krafter och funderingarna fortsätter;

Är inte detta en väldigt bakvänd logik?

Jag upplever att förespråkare för SD använder olika problem och missförhållanden som något sorts bevis för att deras åtgärder är de riktiga. Det är värt att vara observant på när man lyssnar på SD. Snarare än argument för varför och hur en åtgärd kommer att fungera jättebra så tjänar exemplen på problem som bevis för lösningen på desamma. Det är ju helt bakvänt!

Jag tänkte använda det exempel på fördelning som Marie Stensby anför under mitt påminnelsebrev.

Citat Marie Stensby;
"Tittar man exvis på medel fördelade ur Allmänna Arvsfonden, kan du få ett exempel (finns massor!) på sådant jag motsätter mig. Under tre år, 2011-2013, skall över tre miljoner årligen gå till en somalisk förening i Malmö, för att deras ungdomar ska berätta om och "återta" sin kultur. Jag tycker det vore bättre att ge medel för att de lättare skall kunna acklimatisera sig i det svenska samhälle de valt att bosätta sig i.
Jämför du de offentliga medel som går till svensk folkmusik, och dess utövare (vilka säkerligen är fler än somaliska barn och ungdomar i Malmö), så måste man kunna peka på en ganska stor skillnad. Hur många år tar det inte för t ex SSR att nå upp till över 9 miljoner kr i stöd?"

Jag har inte själv satt mig in i Malmö kommuns ekonomi, men jag tycker det är värt att notera att när det gäller stöd till den Somaliska kulturföreningen så har Marie en exakt siffra för tre år, medan det för utövare av svensk folkmusik bara sägs att de "säkerligen är fler" och att man skulle kunna peka på en "ganska stor skillnad".

I första ögonblicket kan jämförelsen tyckas tydligt gjord och det kan hända att den stämmer men i så fall utplånar den sin egen trovärdighet eftersom det säger sig självt att vi behöver lika exakta siffror för "andra sidan" om vi ska kunna jämföra, inte "säkerligen fler" och "offentliga medel" utan någon siffra.

Ok. Säg att det stämmer. Jag tar då fasta på Maries önskan att somaliska flyktingar ska känna trygghet och tillhörighet i den svenska kulturen och föreslår exempelvis att pengarna till Somaliska kulturföreningen till viss del går till intern verksamhet och att en rejäl portion kan läggas på att bygga upp samarbeten med tex föreningar för svensk folkmusik och dans SSR etc för gemensamma projekt, konserter, berättarkvällar, fester, eller vad för aktiviteter man gemensamt kommer fram till fungerar.

Man kan inte komma ifrån att en överväldigande majoritet av de som kommer hit inte har "valt att bosätta sig" som Marie skriver utan har flytt mot sin egen vilja undan krig, tortyr och förföljelse, är traumatiserade och inte kommer för att de är nyfikna på schottis och köttbullar.
Därför måste en inbjudan att delta i surströmmingskalaset ske på ett sätt som verkligen blir ett MÖTE mellan kulturer. För precis som SD säger så är rotlöshet och kulturlöshet det värsta som kan drabba en människa. Det leder till apati och meningslöshet -och det är verkligen ingen bra förutsättning för att uppskatta att dansa runt julgranen.

/E

Anonym sa...

du kanske ska läsa på partihistoria om de andra svenska partier.. och vilka som stått för orden renrasigt som du skrév det har att göra med gammal forskning som socialdemokratin stött en gång i tiden både med pengar och lagstiftning¨
och från moderaternas ungdomsförbund så skapades sveriges första och största nazistparti en gång i världen.. och menar du att sd skulle ha en dålig politik? det är ju det enda partiet som vill sverige väl

MS sa...

Tycker det är skapligt lustigt att du sätter dig så fruktansvärt emot. Vet inte hur många som sagt det. Öppna ögonen någon gång?

Det finns även fina utländska människor samt skit i sverige. Du klankar ner på SD som om vi vore de värsta rasisterna i samhället. För mig är SD partiet där vi vill sammaföra de människor som finns här som just nu lever i ett utanförskap. Inte välkommna in fler i ett otryggt samhälle de lider mer av pga att det inte finns tid för dem. Att intergreras i ett samhälle TAR TID. Det är inte gjort med en asylansökan och ett par svenskalektioner.

Vi kan inte ha ett plug&play-land, det funkar ju uppenbarligen inte. Det är inte konstigt att de mest "invandrar-täta" områdena är de med högst brottslighetsgrad. De har ju aldrig fått en chans, aldrig gått i skola, vuxit upp i ett samhälle där civilation inte existerar. Jag pratar inte om alla, men en stor del. De fick aldrig någon riktig chans i livet. Då blir det inte mycket bättre här heller. Det tillför lidande även för dem med öppna armar i vårt sk. I-samhälle. Tiden för att hjälpa dessa på traven och ge dem en ärlig chans i livet finns inte. Då de levt upp med "starkast vinner samt TA" så fortsätter det i samma spår.

Istället för att smutskasta alla SDare. Visa att du är bättre då. Hjälp en brottsling från Iran tex på bättre vägar. Ge honom en ärlig chans i livet. Du som är så fruktansvärt duktig lär väl nästan kunna hjälpa 100st samtidigt. Eller?

Angående debatten. Tror du inte hur många som helst går fram till Jimmy varje dag och ska debattera med honom, vad får dig att tro att du ens är en värdig "motståndare"

Vad är ditt försvar till "massinvandringen"?
Är det bara ärliga människor som kommer hit och vill göra rätt för sig?

Sluta vara insnöad....

Esmeralda för Sverige i tiden sa...

Det är alldeles riktigt att SD inte fanns under den tiden då rasbiologin var rumsren och de har självklart inte använt begreppet renrasighet. Läser man noga kan man förstå att det är exakt min poäng! Det går absolut inte att använda det begreppet längre.

/Esmeralda

Esmeralda för Sverige i tiden sa...

Bäste MS!
Som du säkert lagt märke till så säger jag ingenting om invandringens storlek, kriminalitet eller liknande här utan håller mig till kulturpolitiken.
Det känns mest seriöst att hålla sig till de ämnen man har kunskap om!
Om du vill diskutera dessa andra mycket viktiga och svåra frågor tror jag att du får mer ut av att diskutera med någon annan än en kulturarbetare som jag själv.

Som du kan se här ovan i min kommentar från 28/12 16.42 så tar jag upp just detta att det tar tid och engagemang att få människor att känna sig välkomna och delaktiga i kulturen i ett nytt land. Eftersom jag vet att SD och samtliga andra vill bjuda in alla att dansa runt midsommarstången känner jag mig tveksam dels till hur Marie Stensby menar att medel snedfördelats hittills samt till förslagen som presenteras i SDs 'Motion 2011/12:Fi242 All politik handlar om prioriteringar' under rubrikerna 7 och 10 -där jag inte ser några förslag på fördelning av resurser som ska åstadkomma detta engagemang för svensk kultur som SD önskar att alla ska få.

Utöver detta torde du ha lagt märke till att mitt tilltal till SD består av idel frågor frågor frågor -för jag kan ju inte kritisera något som är så odefinierat och icke konkretiserat som den text om svensk kultur man erbjuds på deras hemsida:
http://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/var-politik-a-till-o/vad-ar-svensk-kultur/

Citera gärna några avsnitt där du tycker att jag klankar ner på SD så har jag lättare att bemöta din ståndpunkt.

/Esmeralda

Anonym sa...

Nu läste jag inte hela men det intressantaste är ändå inledningen. Att utmåla sin motståndare som mindre värd. Vi känner väl igen metoderna:

1. Omänskliggörande: "Jimmie Åkesson sa ingenting, han var obehagligt blek och blank och såg ut att vara en protes helt och hållet.",

2. Dra alla över en kam: "Den andre personen (Jag kan inte lista ut vem det var. När jag tittar på deras hemsida ser flera förbryllande lika ut.)"

3. Guilt by association: En orelaterad historia om en blottare för att vi skall känna att SD:are är ungefär lika vidriga som blottare.

Det är väl ungefär såhär antisemiter skildrar judar?

Anonym sa...

Tragiskt att se den jättelika klyftan som mer och mer delar det svenska folket. Ännu mer tragiskt är det att förstå att en förändring av detta, inte kommer att ske förrän Sverige totalt kollapsat bara på grund av att en för stor procent av befolkningen har huvudet i någon slags rosenskimrande naiv dimma av totalhumanism intill egen förintelse. Antar att jag som Sverigedemokrat inte är välkommen i dom Svenska kulturföreningarna.

Aliona lucas sa...

Jag har aldrig troende kärlek stavning tills jag träffade den här världens toppspellare. Han är verkligen kraftfull och kan hjälpa till med att stava för att ta tillbaka en gång bort. Dr Isikolo den stora stavningskastaren som återställer mitt liv tillbaka. Jag hade en kamp med min man i det förflutna vilket ledde till vår uppbrott. Jag försökte allt jag kunde för att få honom att komma tillbaka till mig men han vägrade och sa att det var över oss, en dag kom jag över ett vittnesbörd på internet om hur Dr Isikolo / använde sin stava för att återförena två älskare så jag bestämde mig för att kontakta Dr Isikolo via e-post och han försäkrade mig om att min man kommer tillbaka till mig inom 48 timmar efter att han har avslutat förberedelsen av den vita magiska stavningen. Jag är väldigt glad idag för att berätta för världen att Dr Isikolo verkligen är en man av hans ord eftersom min man kom tillbaka till mig och föll på knäna ber mig att förlåta honom och acceptera honom tillbaka. Har du ett problem kan du också kontakta Dr Isikolo idag via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com du kan ringa den stora Dr Isikolo hjälp WhatsApp nummer +2348133261196. Jag är så glad väldigt bra Kärlek och många välsignelser Tillbaka till mig igen! yahoo adress: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp nummer + 2348133261196tänk så mycket Dr Isikolo.

andersk sa...

...Nästan alla verkar ju vara fångar i sin "bubbla".Jimmie Åkesson är en globalist som försöker ge sken av att vara Nationalist och Folkkämpe,en sann Nationalist försöker inte lura sitt folk att ta experiment-vacciner.

«Äldst ‹Äldre   201 – 216 av 216   Nyare› Senaste»

Skicka en kommentar