27 mars 2013

ADRIAN JONES, GJALLARHORN OCH NORRDANSGjallarhorn samarbetar med Norrands i en föreställning- berätta mera!
- Ja, detta initierades av Scenkonstbolaget som samarbetar med Norrdans. Idén var Göran Månssons, vår flöjtist. Korreograf Thomas Noone lyssnade på vår musik i kanske en minut innan han tackade ja utan tvekan! I denna produktion består Norrdans av åtta dansare på högsta nivå; fyra tjejer och fyra killar från Danmark, Tyskland, Belgien, Tjeckien, Frankrike, Spanien, England och USA. Korreografen Thomas Noone är från Spanien och har gjort korteografin utifrån våra låtar från tre olika skivor.

Hur har arbetet gått till?
- Vi har fått spela in hur vi låter idag, särskilt de gamla låtarna från 90-talet låter ju lite annorlunda nu med andra medlemmar och instrument. Dessutom samarbetar vi med Ulrika Bodén i denna produktion istället för vår ordinarie sångerska Jenny Wilhelms. Sen har vi repeterat med Thomas och dansarna i januari och nu nyligen innan premiären som var i torsdags kväll på Härnösands Teater.

Hur är det att arbeta med musik till samtida dans?
- Jo, det är ju halva temat i föreställningen s.a.s. - "människan har inte rötter, hon har fötter" he he.. att vi ogenerat blandar element som förknippas med olika tidsepoker. Gjallarhorns musik och uttryck kopplas gärna till medeltid, nordisk mytologi och vikingar etc. samtidigt som vårt sätt att skapa samtida folkmusik på verkligen är av det modernare slaget, he he.. Vi har använt våra befintliga låtar så vi har inte gjort något annorlunda till modern dans, tvärtom har korreografen skapat någonting vackert och väldigt livfullt till vår klangvärld.

Hur känns det nu efter premiären? 
- Mycket bra. Det kom mycket folk och vi fick stående ovationer. Länkar till turnéplan och recensioner finns här.

Vem är Adrian Jones?
- Jag är stråkmusiker från Leksand med ett brett verksamhetsområde från popstråk och kammarmusik till spelmansmusik och Gjallarhorn. Mer om mig kan man läsa på min hemsida som är i uppbyggnadsfas www.adrianjones.se 

Vad har Gjallarhorn för framtidsplaner? 
Gjallarhorns planer är ännu något odefinerade. Vi hoppas förstås att vi kan få lite medvind med hjälp av denna lyckade produktion, men vi kommer också ganska direkt ifrån flera års uppehåll. Vi håller tummarna för att vi ska kunna spela mer med bandet i framtiden!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar