14 maj 2013

MALMÖ FOLK PLUS EUROVISION SONG CONTEST!

Fjolårets vinnare i kategorin "Årets arrangör" på Folk och världsmusikgalan är nu en del av det ENORMA Euroivsion song contestkalaset som har kickat i gång i Malmö.
arrangören Brita Björs berättar:

 - Japp, Malmö Folk samarbetar med Malmö stads ESC-satsning och skickar ut lite folkmusikakter för att göra pop-up-shower i stadens schlager-vimmel. Dessutom avslutar vi vårens program nu på fredag syttende mai med nordiska Tranotra och en vanlig (fast ovanligt bra och pampig) konsert- och danskväll som spelas in av P2 live.
Malmö Folk är med och lyfter fram lite härlig bra folkmusik under det att stora spektaklet ESC-veckan intar staden. Det är små korta musikuppträdanden ute på gatan för glada förbipasserande.

Är schlager och folkmusik en bra kombo?

 - Schlager och folkmusik is a match made in heaven skulle jag säga. knätofs o paljetter. kvartstonshöjningar. Lars Farago och Krister Björkman. Simpla texter med ett universiellt budskap. Koreografi och scenshow.


Har du något du kan rekommendera?

- Det jag rekommenderar är väl att vandra runt på stan o insupa atmosfären av galna tillresta schlager-fans samt njuta av den kolossala mängd ögonblicks-kultur som händer runtikring city de här dagarna. jag hoppas på finväder för att kolla på storbildsvisning av första semin i F
olkets park ikväll!

Här kan ni läsa mer om evenemangen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar